Over Dick BeijerInspiratie

Hoe meer tuinen ik heb gemaakt, hoe minder ik hecht aan principes, theorie, regeltjes. Veel meer laat ik me inspireren, door bijzondere omstandigheden en uitzonderlijke mensen. Andy Warhol, die het alledaagse bijzonder maakte, of Max Heijmans die met een paar pennenstreken klassiek geworden couture creëerde. Dan denk ik aan Keith Richards, die sommige van de beste Stones songs schreef of aan mijn vriend Cees Dam, die een onuitwisbare signatuur in ons land en in mijn leven heeft achtergelaten.

Al deze grootheden zijn origineel en vernieuwend. Eigenzinnig zochten ze naar hun handschrift en creëerden een oeuvre. En wat meer is, ze deden het, ze geloofden in zichzelf. Hun durf inspireert mij en geeft me vleugels. Bijzondere omstandigheden maken iedere tuin weer anders, ook al herken je mijn handschrift. Uiteindelijk zijn het bewoners die mijn ontwerp laten leven. Zij laten mijn idee verder groeien, als een kind van liefhebbende ouders. Elke tuin wordt uiteindelijk gevormd door zijn bewoners – en de natuur. Zo wordt mijn idee volwassen.


Visie

Je moet niet te veel nadenken over tuinen, maar vertrouwen op je gevoel – tenminste dat doe ik. Liever dan mijn ontwerpen toe te lichten, laat ik de tuinen voor zich spreken.
Mijn ontwerpen kenmerken zich door sobere, strakke en symmetrische vormgeving. Een ongebonden losse beplanting benadrukt de heldere belijning. Uitgangspunt bij elk tuinontwerp is de architectuur van het huis. De basis bestaat altijd uit grote vlakken die zijn omkaderd door harde materialen. Er is minimaal een terras.

Elk ontwerp is een uitdaging, van vensterbank tot landschap. Wie mij goed wil leren kennen moet mijn tuinen kennen, want mijn tuinen zijn mijn hart.


STUDIO VOOR TUINKUNST DICK BEIJERJan van Goyenstraat 8
2102 CB Heemstede
The Netherlands

T: +31(0) 23 5 327 008
F: +31(0) 23 5 322 570

E: [email protected]

 

Store Locator is loading from Storemapper plugin...

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »